10:00

BBK

Referat: IFK Dannemora/Österby - BBK

På lördagsmorgonen åkte vi mot Örbyhus med en försmak av att det som brukligt skulle bli en väldigt jämn och tuff match mot Dannemora/Österby.
Tjejerna var taggade till tusen och det skulle visa sig att så var fallet hos hemmalaget också.
Matchen började i ett högt tempo och det märktes att det var första matchen i år för många av tjejerna.
Domarna fick mycket att blåsa för i början då det var väldigt mycket slag på klubborna från bägge lagen.
Men tjejerna lärde sig gannska snart var nivån skulle ligga och kunde så sakteliga börja spela fin innebandy.
I första perioden så böljade spelet fram och tillbaka i ett högt tempo men inga mål kunde skördas av något av lagen.
I period pausen pratade vi om att vi måste låta bollen göra jobbet och avsluta distinkt framme vid mål.
Dommaren blåste i gång andra perioden och pang,pang så hade våra tjejer tagit ledningen med 0-2 i första bytet.
Perioden bjöd sedan på många målchanser men båda lagens målvakter storspelade och höll tätt.
Men till slut så reduserade hemma laget med ett super snyggt mål rätt upp i krysset innan period pausen.
I pausen märktes det att tjejerna började bli lite trötta av det höga tempot och det hårda fysiska spelet.
I början av tredje perioden så kviterar hemmalaget till 2-2 och nu blev det en väldigt intensiv sista period.
Dommarna lät nu det två segersugna lagen göra upp, utan att blåsa sönder matchen och det gjorde att tempot skruvades upp ytterligare.
BBK kämpade vidare med att försöka få in ett lednigsmål och till slut så lyckades tjejerna med detta.
D/Ö satsade nu allt framåt och var nära flera ggr att nå en kvitering, men BBKmuren blev för kompakt och tjejerna kunde bärga årets första seger. Så här jämna och tuffa borde alla innebandymatcher vara :-)